Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2019 16:56:00

Eurobyrokrati žijí naprosto mimo realitu

Eurobyrokrati žijí naprosto mimo realitu

Komentář na facebookovém profilu k euru a budoucnosti EU

 Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker byl asi opět pod vlivem alkoholu. Nejnověji řekl, že „Euro po dvacet let přináší prosperitu a ochranu občanům. Stalo se symbolem jednoty, svrchovanosti a stability.“ Co k tomu dodat? To už si z nás fakt dělá srandu. Jeho prohlášení ukazuje, že eurobyrokrati žijí naprosto mimo realitu a nadále v rozporu se skutečností staví své vzdušné zámky.

Řecko, které je v eurozóně, má fakticky nesplatitelné dluhy (jeho dluh je přes 170 procent HDP). V dobách, kdy mělo svou vlastní měnu, mohlo své problémy řešit devalvací. Podobně to vždy řešila i Itálie, jejíž dluh je nyní přes 130 procent HDP. Portugalsko má též dluh přes 130 procent HDP. Španělsko a Francie mají kolem 100 procent HDP. Francie je navíc v rozvratu. Dokonce i Německo, které bývá dáváno na vzor, má veřejný dluh kolem 65 procent.

Poměr hrubého veřejného dluhu na HDP je jedním z Maastrichtských kritérií (známých též jako konvergenční kritéria), které tvrdí, že podíl veřejného dluhu na HDP nesmí překročit 60 procent. Ze zemí EU ve třetím kvartálu 2017 tuto podmínku nesplňovalo hned 15 zemí.

Navíc tvůrce měny a ekonom Otmar Issing ve svém překvapivém a varování řekl, že euro je tikající časovaná bomba, která brzy vyletí do povětří a zničí celý projekt EU. Euro dle něho nepřežije další globální finanční krizi. Ještěže nemáme euro, jinak bychom vyletěli do povětří i my.

Takže takoví šílenci jako Juncker řídí Evropskou unii… Dejte nám prosím v květnových volbách do Evropského parlamentu svůj hlas a společně vyženeme tyto darmožrouty, kteří vymýšlí nesmysly, které nám všem škodí, a dostávají za to nehorázné královské platy.

Například předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura řekl, že ODS prosazuje přijetí eura, až to bude pro ČR výhodné. Výhodnost však neupřesnil. Také Andrej Babiš mluví ve stejném duchu a plánuje v budoucnu přijetí eura. My v SPD říkáme, že euro pro nás z výše uvedených důvodů nebude výhodné nikdy. Euro zásadně odmítáme stejně jako současnou Evropskou unii a jsme jediná relevantní politická síla, která nabízí občanům referendum o vystoupení z EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama