Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2023 16:57:00

Fond na financování zabíjení se nazývá mírový nástroj

Fond na financování zabíjení se nazývá mírový nástroj

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dodávání dalších zbraní na Ukrajinu

 Evropská unie má na základě dohody uvolnit dvě miliardy eur (48 miliard korun) na nákupy munice a do roka dodat Kyjevu milion dělostřeleckých granátů. Podle Evropské obranné agentury (EDA) se do společných nákupů předběžně přihlásilo 17 zemí včetně Česka.

Hnutí SPD to odmítá. Dodávání zbraní jedné nebo druhé straně jenom prodlužuje válku a krveprolití a brání diplomatickému jednání. SPD prosazuje diplomatické řešení konfliktu a aby se do něj Česká republika nezapojovala. Podporujeme pouze rozumnou humanitární pomoc, která nebude na úkor českých občanů.

„Jsem rád, že se otázka (tříbodového plánu – pozn. red.) odblokovala,“ okomentoval výsledek debat ministr zahraničních věcí ČR Jan Lipavský (Piráti). EU by pak podle ministrů měla pokračovat v jednáních o dalším navýšení objemu Evropského mírového nástroje (EPF), a to o další 3,5 miliardy eur (84 miliard korun). Diskutovat o tom budou i lídři EU na blížícím se summitu v Bruselu.

Je šílené, že fond na financování zabíjení se nazývá „mírový nástroj“. To mi připomíná Orwella: „Válka je mír a svoboda je otroctví.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama