Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2023 18:45:00

Lidé se musí bát říkat, co si myslí

Lidé se musí bát říkat, co si myslí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakcím na vyjádření olympijského vítěze Davida Svobody k účasti ruských a běloruských sportovců na OH

 Ministryně obrany a válečný štváč Černochová (ODS) prověřuje možnosti potrestání našeho olympijského vítěze Davida Svobody za jeho vlastní názor, který mu je zaručen Ústavou!  Český olympionik David Svoboda v rozhovoru pro ČT prohlásil, že politika do sportu nepatří! Svoboda odmítá zákaz startu ruských a běloruských sportovců na olympiádě„To je podstatná část světa.“

Argumentuje tím, že asijské nebo africké komise sportovců jsou pro účast těchto sportovců, a podle něj ani v Evropě na tom není shoda. Svoboda je šéfem Komise sportovců Českého olympijského výboru a členem Dukly, která spadá pod ministerstvo obrany. Ministerstvo pod vedením Černochové se od Svobodových výroků distancovalo, prý že zpochybňoval „zločiny, které Rusko páchá na Ukrajině“.

Svoboda pod tlakem zuřící vládnoucí hordy později couvnul a snažil se všechno svést na nepochopení. Na sociální síti napsal: „Nejsem na špatné straně. Odpusťte mi ten úlet a nezlobte se.“ Je vidět, jaký je Česko pod Fialovou vládou “demokratický” stát, kde se lidé musí bát říkat to, co si myslí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama