Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2019 20:47:00

Macron s Merkelovou v praxi potvrdili, že je Evrospká unie jako celek nefunkční

Macron s Merkelovou v praxi potvrdili, že je Evrospká unie jako celek nefunkční

Komentář na facebookovém profilu ke stavu a fungování Evropské unie

 Když se nepodařilo Evropu ovládnout ani Napoleonovi, ani Hitlerovi, tak se nyní Francie s Německem dohodly, že ji ovládnou společně. Smlouvu, která vznikla prakticky v utajení, podepíše německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron v úterý v německých Cáchách. Tato smlouva vytvoří z obou nejsilnějších evropských zemí de facto společný superstát, protože budou mít společnou zahraniční i obrannou politiku.

O smlouvě se nikde příliš nepíše, teprve před několika dny byla zveřejněna na stránkách francouzského ministerstva zahraničí. Ve Smlouvě o francouzsko-německé kooperaci z Cách se hovoří například o jednotném vystupování v zahraniční i obranné politice obou zemí a koordinaci jednotných postojů v otázkách EU či NATO. Dojít má i úzké spolupráci na úrovni obou vlád.

Macron s Merkelovou v praxi potvrdili, že EU jako celek je nefunkční a že řešením je to, co tu po léta nabízí česká SPD a naše frakce evropských vlasteneckých stran (ENF) - tedy úzká spolupráce svobodných národních států založená na vzájemně výhodných bilaterálních dohodách.

Hnutí SPD odmítá, aby se Evropa dostala pod nadvládu Francie a Německa. Vlády těchto dvou států vedou Evropu do záhuby. Alternativou je spolupráce suverénních států a spolupráce ve Visegrádu (V4) a v rámci střední Evropy. Nechceme tu mít franko-germánské impérium.

Pro nás znamená nová smlouva mezi Německem a Francií jediné - pokračovat ve snaze na jedné straně navrátit suverenitu České republice a současně budovat velmi úzké partnerské a vzájemně výhodné vztahy s těmi státy, které k tomu budou ochotny s důrazem na naše nejbližší sousedy (Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Polsko) a věříme, že až pana Macrona vyženou občané z Elysejského paláce a podobně naloží s frau Merkel, budou našimi dobrými partnery i Francie a Německo.

A v čase Brexitu je velmi příhodná doba navázat velmi úzké dvoustranné vztahy s Británií, která dnes ocení každého přítele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama