Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2020 16:47:00

Nevětší zabiják je obžerství a lenost

Nevětší zabiják je obžerství a lenost

Komentář na facebookovém profilu k životnímu stylu, filozofii a myšlení

 Dostávám dost často otázky, zda by se ve školách neměla kvůli rizikům z terorismu obnovit branná výchova. A já říkám, copak branná výchova, to chce změnit životní styl, filozofii a myšlení. Naši předci v Orlu a Sokole cvičili z vlastenectví, aby náš národ byl silný a zdravý. Nešlo o peníze z první ligy, ale o pocit každého jednotlivce z toho, že je zdravý, silný a je oporou své vlasti. Namísto mnoha komerčních exhibicí by stát měl začít masivněji podporovat sportování pro běžné lidi, který obohacuje každého z nás a to už od školky až do důchodu.

Nejde jen o klesající fyzické výkony dětí a mládeže a fakt, že policisté a vojáci už nemají kde brát, protože nastupující generace jsou fyzicky stále podprůměrnější. Ruku v ruce to jde se zdravím. Už i malé děti mívají infarkt a totálně zničené cévy. Příčinami jsou často vražedný životní styl, sezení u počítače a televize, hranolky, hamburgery a cola. Ve škole se přes den pořádně děti ani neprotáhnou. Pochopitelně k tomu se druží i obecně vyzývaný kult lenosti - uč se dobře, ať jsi manažer a nemusíš pracovat. Udělej si maturitu, ať nemusíš k řemeslu.

Naopak práce a fyzická aktivita by měla být pro děti odměnou, protože bez pohybu není zdraví. Nezabíjí nás primárně pivo nebo kouření, nevětší zabiják je obžerství a lenost, ale bojovat s tím není populární, asi i proto to zřejmě zůstane na nás populistech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama