Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2021 20:59:00

Pokud máme něco zdanit, pak zisk nadnárodních korporací

Pokud máme něco zdanit, pak zisk nadnárodních korporací

Komentář na facebookovém profilu k nedostatkům ve fungování státu

 Pandemická krize ukázala systémové nedostatky ve fungování naší republiky. Stát v řadě případů sebere lidem peníze prostřednictvím daní a utrácí je způsobem, nad kterým veřejnost nemá kontrolu a kterým se zvyšuje státní dluh. Je nutné, aby naše země začala hospodařit a seškrtala přebytečné výdaje, které jsou v řádech desítek miliard korun.

Opakovali jsme mnohokrát, že musíme zastavit nárůst nákladů státní správy, omezit podporu solárních baronů i politických neziskovek a zásadním způsobem musíme vyřešit otázky spojené s reformou sociálních dávek. Nemůžeme platit takzvané nepřizpůsobivé, kteří odmítají práci, přestože pracovat mohou.

Samozřejmě, pokud někdo není schopen prosazovat tuto správnou politiku, tak mu nezbývá nic jiného než přijít se zvýšením daní. My naopak říkáme, že lidé už platí dost vysoké daně. Pokud máme něco zdanit, pak zisk nadnárodních korporací, které každý rok vyvádí z České republiky 300 miliard korun. Nezapomínejme, že jsou to peníze z práce našich obyvatel!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama