Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2021 22:43:00

Všichni žáci a studenti se musí vrátit do škol

Všichni žáci a studenti se musí vrátit do škol

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti covidu-19.

Požadujeme konec plošných zákazů. Všichni žáci a studenti se musí vrátit do škol bez jakýchkoliv dalších podmínek: bez roušek, testování anebo očkování. Chaotická komunikace vlády a zmatky pokračují i s nástupem nového ministra zdravotnictví, který je čtvrtým za období jednoho roku. Dne 12. dubna sice skončil nouzový stav, který platil od 5. října, ale jím daná omezení zůstanou v platnosti, jak vyplývá z kroků nového ministra zdravotnictví Arenbergera (za ANO).

Ten totiž navrhnul vládě zachovat omezení kontaktů v nejvýše dvou lidech. Přitom ještě uprostřed minulého týdne oznámil, že po 12. dubnu se zvýší limit pro shromažďování lidí, kdy venku se bude moci setkat až dvacet lidí a uvnitř deset. Takže opět žádný posun, jen další ministr mimo realitu.

Takže děti dvakrát týdně otestované ve škole spolu mohou sedět v počtu třicet ve třídě, ale nemůžou spolu v počtu 15 běhat na tréninku venku po hřišti. Venkovní aktivity a malé obchody a služby žádné riziko nepředstavují, pouze je potřeba dodržovat protiepidemická opatření. Všichni žáci a studenti se podle hnutí SPD musí vrátit do škol bez jakýchkoliv dalších podmínek: roušek, testování anebo očkování. Je potřeba také otevřít malé obchody, služby a restaurace, a nikoliv zavádět plošné zákazy.

Požadujeme vládu složenou z odborníků, která by přivedla zemi k podzimním volbám. Bojujme s virem, ne s lidmi! Hnutí SPD jako jediní hlasovalo proti pandemickému zákonu, který je de facto nouzovým stavem na jeden rok, jen se mu jinak říká.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama