Vítězslav Jonáš

  • ODS
  • Dukovany
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2010 16:29:33

V totální krizi nebudou žádné benefity

V totální krizi nebudou žádné benefity

Schůze Senátu 5.3.2010

 Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, kolegyně a kolegové. Dovolte mně, abych také v krátkosti pohovořil k předloženému zákonu, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. 
Nechci hovořit o podstatě zákona, ale o odůvodnění návrhu projednat návrh zákona ve stavu legislativní nouze. Rozumím tomu, když se přeme o to, zda a v jaké výši zdanit zaměstnanecké benefity, ale nerozumím tomu, a zásadně odmítám tento zrychlený způsob projednávání pod hrozbou vyvolání negativních celospolečenských účinků spojených s možnými značnými hospodářskými škodami. Značnými hospodářskými škodami vyhrožují odbory a někteří politici tím, že chtějí k dosažení svých zájmů paralyzovat veřejnou dopravu v celé České republice. 
Já jsem možná v této věci naivní, a proto věřím, že dnes Senát neschválí tento zákon a poté i Sněmovna přehodnotí své kladné rozhodnutí. Poté doufám, že odbory uznají rozhodnutí Parlamentu a nevezmou si jako rukojmí miliony našich občanů pro dosažení schválení zákona, zvláště když nepřijetím zákona nedojde ke zrušení zaměstnaneckých benefitů a tím zrušení výhod zaměstnanců. 
Vyzývám proto zástupce odborových svazů, možná prostřednictvím pana předsedajícího, protože zde možná nejsou, aby si tento silný nátlakový prostředek, jakým je stávka v dopravě, schovali na doby, kdy v důsledku populistických a rozhazovačných návrhů některých politiků ve Sněmovně dojde k totální hospodářské a finanční krizi, ne-li ke státnímu bankrotu. Pak nebudou zdaněny jen zaměstnanecké benefity, ale o benefity zaměstnanci přijdou úplně. A především přijdou o práci, a těch málo, co práci budou mít, bude pracovat za almužnu.
Ano, takové dopady budou na zaměstnance, pokud se podvolíme nezodpovědnému populismu a nepřijatelnému nátlaku. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama