ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2010 11:15:00

John se trápí ve funkci ministra vnitra

John se trápí ve funkci ministra vnitra

Ministr vnitra Radek John v nedělním pořadu OVM opět nebyl schopen konkrétně odpovědět na dotazy, které se týkaly činnosti bezpečnostních sborů, zejména pak policie.

Stalo se již pravidlem, že svá stanoviska mění podle toho, co mu napovědí různí poradci, a působí tak nedůvěryhodně a neodborně. Dokonce potvrdil, že se ve funkci trápí. Zřejmě proto, že není schopen plnit funkci ministra vnitra zodpovědně. Za celé období, kdy ji vykonává, se věnuje nepodstatným věcem. Není schopen předložit žádnou koncepci, která by vedla ke zkvalitnění práce bezpečnostních sborů. Proto se s ním trápí také policisté a hasiči, na které má jeho neschopnost řídit resort vnitra negativní dopady. Horší je, že se nesnaží hledat cesty k nápravě, ale naopak své chyby omlouvá.

Ve snížení platů policistů a hasičů nevidí žádný problém, který by měl mít vliv na jejich odchod. Přitom opak je pravdou. Svědčí o tom nedávná demonstrace, kdy příslušníci bezpečnostních sborů dali jasně najevo svůj nesouhlas. Není rovněž schopen předložit slíbenou koncepci boje proti korupci. Na dotazy na toto téma dosud nedal jasnou odpověď. Neví ani, jak bude naloženo s tolik potřebným zákonem o Generální inspekci bezpečnostních sborů, který má také vliv na boj s korupcí.

Radek John zato během svého krátkého působení ve funkci bez jakékoli analýzy docílil likvidace cizinecké policie. Docílil odchodu cenných odborníků, o čemž svědčí poslední případ, kdy odešel např. jediný expert na analýzu hlasu, kterého policie až dosud měla a který ke konci roku, podobně jako stovky dalších policistů, odchází do civilu. Podle zveřejněných informací úspěšně analyzoval hlasy více než třicet let. V současné době nikdo neví, jak bude policie problematickou situaci po odchodu tohoto odborníka řešit. Jednou z možností bude využití soukromých znalců, což bude policii stát nemalé finanční prostředky. Podle dostupných informací chtějí odejít i další odborníci z Kriminalistického ústavu.

Více než svému resortu se věnuje Radek John cestování. V jednom případě vyrazí na cestu automobilem po Praze, a když dojde k dopravní nehodě, neví, zda jel kontrolovat odstraňování neznámých předmětů, které by mohly souviset s připravovaným teroristickým útokem, nebo na Velvyslanectví SRN. Jindy neváhá na cestu k ocenění policistů využít policejní vrtulník. Co na tom, že policie musí šetřit a automobil by vyšel levněji…

Na základě výše uvedeného lze tedy konstatovat, že ministr John, který se podle vlastních slov ve své funkci trápí a s nímž se musí vinou nesmyslných opatření trápit i policisté a hasiči, by měl ze své funkce odstoupit, dokud nenadělá ještě větší škodu. I my to tak cítíme.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr KSČM pro resort vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout