ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2010 17:44:53

Ministr John přitvrzuje

Ministr John přitvrzuje

Ministr vnitra Radek John (VV) přitvrzuje v hledání úspor a krátce po ohlášení drastických škrtů ve svém resortu má další nařízení pro šéfa policie Oldřicha Martinů.

Ministr vnitra Radek John (VV) přitvrzuje v hledání úspor a krátce po ohlášení drastických škrtů ve svém resortu má další nařízení pro šéfa policie Oldřicha Martinů.

Ten tak musí do konce roku zeštíhlit policejní prezidium nejméně o 30 procent, tedy o více než 600 lidí. Uvedly to Novinky.cz.

KSČM na základě analýzy již v minulosti prosazovala snížení počtu příslušníků pracujících na policejním prezidiu a posílení o tyto policisty podřízených útvarů. Je překvapivé, že ministr John tato rozhodnutí dělá den ze dne a není přitom jasné, na základě čeho ke svým rozhodnutím přišel. Podrobnou analýzu zatím nepředložil a provádět takováto rozhodnutí od stolu může mít i negativní vliv na činnost policejního prezidia, ale také podřízených policejních útvarů. Není totiž jasné, koho z příslušníků se bude propuštění týkat. Jednotlivými náměstky policejního prezidenta jsou například řízeny celorepublikové útvary Policie České republiky, které jsou součástí Služby kriminální policie a vyšetřování, ale také uniformovaní příslušníci, kteří se zabývají mimo jiné veřejným pořádkem.

KSČM je jednoznačně proti propouštění občanských zaměstnanců. Jedná se především o obslužný personál, bez kterého si chod policejního prezidia nelze představit. Jeho činnost by zřejmě nahrazovaly různé firmy, které mohou být finančně nevýhodné. Přitom policejní prezident Oldřich Martinů oznámil, že vedení policie začíná pracovat na analýze, která by měla ukázat, kteří lidé jsou pro činnost policejního prezidia i policie nezbytní.

KSČM proto zastává názor, že by ministr vnitra měl podobná prohlášení vydávat až po provedených analýzách, a nikoliv na základě pouhých rozhovorů s vedením policie.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr KSČM pro resort vnitra
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama