ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2012 17:34:21

Oč jde Kubicemu?

Oč jde Kubicemu?

Neuplyne týden, abychom se nedozvěděli ze strany ministra vnitra Kubiceho další důvody, které jsou ty „pravé“ k odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho z funkce.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jednou je jako důvod uváděna údajně špatně navrhovaná systemizace policie, jindy nepřiměřené odměny udělované policejním prezidentem podřízeným, pak údajné styky Lessyho s Morozem a další.

Jistě, v některých věcech policejní prezident Lessy může chybovat. Na druhou stranu pod jeho vedením policie dosahuje bezesporu úspěchů. Vlivní politici, manažéři ale také regionální politici jsou ve vazbě s obviněním za korupci, za zneužití pravomoci a  za finanční machinace. Ředitelé Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu potvrzují, že se jim v současných podmínkách lépe pracuje. Druhý zmíněný útvar také dosahuje nesporně lepších výsledků, než když mu velel současný ministr Kubice, kdy se tehdy potýkal s vnitřními problémy a nedobrými vztahy s ostatními celorepublikovými útvary. V době vedení tohoto útvaru současným ministrem vnitra Kubicem byly i nedobré vnitřní poměry u útvaru (rozhovor s některými policisty vysílala i televize). Z tohoto důvodu odešla řada kvalifikovaných příslušníků s patřičným odborným vzděláním. Až úsměvná je kritika Lessyho za jeho údajné styky s Morozem. Stálo by možná za to nahlédnout do knihy návštěv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, když mu velel Kubice, a možná bychom objevili ještě zajímavější jména osob, které ho navštěvovaly jako ředitele tohoto útvaru.

Celé to budí dojem, že ministr vnitra Kubice nemá zájem na prošetřování citlivých kauz a snaží se odvádět pozornost jiným směrem. On sám má jako ministr vnitra ve svém resortu dost problémů, kterým by se měl věnovat. Svědčí o tom například poslední případ s registry.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr KSČM pro resort vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama