ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2014 11:46:45

Petr Nečas nemá pravdu

Petr Nečas nemá pravdu

V minulých dnech expremiér Petr Nečas sdělil, že ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta, měl být v době loňského zásahu na Úřadu vlády odvolán.

Nečas tvrdí, že ÚOOZ na dopadení pachatelů nemá žádnou zásadní zásluhu, ta že patří krajským ředitelstvím. Je zřejmé, že pan Nečas si asi spletl dobu.

Ano u ÚOOZ, zejména v době, kdy mu velel pan Kubice, problémy byly. Zejména vztahové, řada kvalitních detektivů odešla a obecně situace tehdy u útvaru nebyla dobrá. Na řadu věcí jsme tehdy jako poslanci bezpečnostního výboru upozorňovali. Škoda, že zájem tehdy o společné řešení nebyl zejména ze strany ODS. Situace u tohoto útvaru se postupně začal zlepšovat, když do funkce ředitele nastoupil Robert Šlachta. Situace se stabilizovala a útvar začal prokazovat i dobrých výsledků, které jsou zveřejněny i na stránkách ÚOOZ, ve formě výročních zpráv. Chtěl bych sdělit, že ÚOOZ se zabývá zejména násilnou kriminalitou, zločineckými strukturami, terorismem a extremismem, obchodem s lidmi, paděláním a závažnou majetkovou činností. Z toho tedy vyplívá, že boj s výrobou černého alkoholu, daňové trestné činy vůbec nepatří do působnosti ÚOOZ. Patří do kompetence Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK). ÚOOZ působil pouze v týmu Metyl, na základě rozhodnutí policejního prezidia a tady úspěchy prokazatelně měl. Veřejnost byla o tom také informována. Nejen na základě výše uvedeného jsem přesvědčen, že ÚOOZ  prokazuje pod vedením ředitele Roberta Šlachty velmi dobrých výsledků, a to i v ostatních výše uvedených oblastech, které do kompetence ÚOOZ patří. KSČM si cení práce těchto policistů, kteří bez ohledu na svůj volný čas, soukromí a mnohdy také s nasazením života obětavě plní své úkoly.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr za KSČM


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama