Zdeněk Prosek

  • Plzeňský kraj
  • Ústavně právní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2009 22:44:09

Společný zájem

Společný zájem

Hysterická reakce politických stran na předběžné opatření Ústavního soudu, které může, ale nemusí vést k posunutí termínu předčasných voleb, byla naprosto nepřiměřená.

<span class="Apple-style-span" style="font-size: 14px; color: #666666; ">Řeči o vážné ústavní krizi, silácká slova na adresu Ústavního soudu a ani špetka skromnosti. Přitom bylo od začátku zřejmé, že ad hoc způsob, kterým se došlo k předčasným volbám je právně napadnutelný. Účel světil prostředky.</span><p class="left" style="text-align: left; ">Teď ale běží volební kampaň za stovky milionů. Je nainvestováno do emocí voličů. Strany zkalkulovaly možné politické i finanční ztráty. V Ústavním soudu našly společného nepřítele. Společný zájem a společný nepřítel srotil rivaly během pouhých pár hodin do jednoho šiku. Promptně se našla politická vůle dojít k předčasným volbám právně čistší cestou.</p><p class="left" style="text-align: left; ">Člověk si nad tou rychlostí a akčností jen povzdechne: Jo, kdyby tak byl společný zájem a společná vůle skoncovat se zadlužováním, populismem a korupcí...</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama