Zdeněk Prosek

  • Plzeňský kraj
  • Ústavně právní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2009 22:45:14

Zářivky vs. žárovky

Zářivky vs. žárovky

Nařízení Evropské komise o zákazu prodeje klasických žárovek je po zákazu rtuťových teploměrů dalším důkazem, kam nás to zavádí evropská byrokracie.

<span class="Apple-style-span" style="font-size: 14px; color: #666666; ">Když jsou lidé hloupí a pořád kupují obyčejné žárovky namísto úsporných zářivek, je třeba jim to v zájmu ušlechtilé péče o životní prostředí zakázat. Že přitom výroba, provoz a likvidace zářivek zatěžují životní prostředí víc, než je tomu u žárovek, je nepodstatné. Šťouralové připomínají, že nařízení přesně kopíruje návrh, který komisi předložili výrobci úsporných zářivek.</span><p class="left" style="text-align: left; ">Nápadně to připomíná Bastiatovu Petici výrobců svíček, v níž výrobci svíček, voskovic, lamp, lustrů a všeho, co souvisí s osvětlením navrhují zákaz oken a všech otvorů v zájmu ochrany francouzského hospodářství před nekalou konkurencí slunce. A to Bastiat své ironické, ale jak je vidět stále aktuální pojednání napsal v polovině devatenáctého století.</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama