Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2019 17:37:00

Takže tady probíráme průser vlády za 250 milionů

Takže tady probíráme průser vlády za 250 milionů

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2019 – Konečné znění auditní zprávy Evropské komise o střetu zájmů

 Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo.

Takže my tady probíráme průser vlády za 250 milionů. A místo toho se tady zase snáší milion výmluv, zavádění, kouřová clona. Ano, chápu to. Asi praktiky, které jsou převzaté z nějaké estébácké minulosti. (Poslanci ANO hučí a buší do lavic.)

A to, jakým způsobem se k takhle zásadnímu dokumentu vyjadřuje ministryně pro místní rozvoj, že řekne na iDNES.cz, nevím, co se v dokumentu píše a nezajímá mě to. Tohle řekne člověk, který je placený za to, že se o to má starat, že má implementovat doporučení, které sem pošle Evropská komise, protože se špatně používají evropské peníze. Vůbec nevím, co tam děláte, paní ministryně, ale myslím si, že to děláte špatně. (Pobavení ve vládní lavici a v lavicích poslanců ANO.)

My jsme jednali na pražském magistrátu v souladu se zákonem. To je rozdíl mezi Piráty, TOP 09, Praha sobě na pražském magistrátu, kteří dodrželi zákon, dodrželi nařízení Evropské unie, a v rozporu s tím, k čemu je nabádal pan premiér Babiš, aby to rovnou hodili někam na internet, tak postupovali legálně a poslali předtím dopis do Bruselu, protože mají povinnost to konzultovat s Evropskou unií. Takže takhle se postupuje v souladu se zákonem. Koukejte na to a učte se to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama