Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2019 19:12:00

Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček

Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček

Komentář na facebookovém profilu k tzv. Národnímu investičnímu plánu

 Tak jsem také nahlédla do tzv. Národního investičního plánu, který hovoří o 20 tisících projektů, plánovaných na roky 2020-2050, jejichž celková výše by měla dosahovat 8 bilionů Kč. Dočetla jsem se, že všechny uvedené projekty musí splňovat podmínku dlouhodobosti dopadu (převyšující 5 let) a velikost projektu (minimálně 50 mil. Kč, respektive 300 mil. Kč u dopravních projektů). Hádala bych, že takové podmínky splňují i některé investice do naší armády?

Budete ale asi překvapeni stejně jako já. Evidentně nesplňují! Celý ten snář předsedy vlády Babiše neobsahuje ani slovo o investicích do obrany. Nula! Tuto kapitolu jednoduše vypustil. Jak to mám chápat?

Obrana má sice své plány, ale opomenout jí zcela v takto klíčovém dokumentu, jak říká sám A. Babiš, mi připadá, že to s deklarovanými cíli v obraně nemyslí vláda zas tak vážně. Tady se zase někdo nebezpečně zasnil. Já raději zůstanu bdělá a budu nadále usilovat o to, aby obrana nebyla popelkou a naopak byla na popředí priorit. Pane Babiši, zapomněl jste si nastavit budíček, probuďte se.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama