Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2020 9:17:00

Retro styl 70. let opravdu nechci

Retro styl 70. let opravdu nechci

Komentář na facebookovém profilu k PR premiéra Babiše

 Když předsedovi vlády nenapíše facebookový status jeho PR tým, ale rozhodne se sám vystoupit v televizi, jako bychom se strojem času vrátili do 70. let. Například v neděli: jeho odpůrci jsou prý „rozvraceči“ (ještě že ne taky „samozvanci, ztroskotanci a štváči“), všichni se mu mstí: tradiční strany, Brusel, neziskovky (chybí už jen „štvavé vysílačky“), ale on přesto otevírá kilometry (ve skutečnosti 4) nových dálnic a důchody prý porostou, dokonce i bez reformy, bez ohledu na ekonomickou situaci, stačí prý, aby zůstal u moci…

Nebo novoroční projev předsedy vlády, ve kterém husákovskou čechoslovenštinou mluví o svých úspěších, které jsou ale jenom na papíře. Ve skutečnosti všichni vědí, jaká je realita: chybí dálnice, byty, důchody rostou především díky valorizaci, kterou kdysi schválila vláda ODS.

Sedmdesátá a pak osmdesátá léta ale přinesla jen mizérii ve všech směrech, proto bychom se do nich neměli vracet. Dívám se do budoucnosti. Chci, aby se lidem vrátila naděje a víra ve změnu. Protože Babišova propagandistická mašinérie je porazitelná: jasně jsme zvítězili v senátních volbách, v eurovolbách ztratil svůj náskok. Fakta ukazují, že situaci můžeme změnit.

Abychom to dokázali, budu chtít, abychom v ODS byli ještě přesvědčivější a díky tomu mohli vyhrát volby do Sněmovny. Budu o tom mluvit v sobotu na kongresu, který nás čeká. Spolu se stovkami delegátů a členů budeme řešit to, jak proměnit naši zemi, budeme mluvit o našich prioritách, o tom, jak začít stavět dálnice a byty, jak oslabit byrokracii, jak zlepšit životní prostředí. A věřím, že sestavíme silný tým osobností. Abychom mohli udělat skutečnou změnu, aby Česká republika byla opět zemí, která vítězí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama