Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2020 17:02:00

Praha chce stanovit rámec správy a využití náplavek

Praha chce stanovit rámec správy a využití náplavek

Rada hl. m. Prahy dnes schválila záměr vytvořit Strategický rámec správy a využití pražských náplavek.

 Ten má sloužit jako příklad spolupráce hlavního města Prahy, rezidentů a uživatelů prostor náplavek při realizaci jejich provozně a ekonomicky udržitelné správy.

Pražské náplavky se v posledním desetiletí staly velmi populárním místem setkávání a zábavy. Popularitu s malým zpožděním následují stavební úpravy náplavek, kobek a jejich technického zázemí tak, aby po stránce infrastruktury a bezpečnosti odpovídaly návštěvnosti a hygienickým standardům současnosti. Neméně důležitou součástí kultivace náplavek je i nové nastavení jejich programového využití. Vzhledem k stále rostoucímu cestovnímu ruchu v Praze a logickému rozvoji na něj navazujících komerčních aktivit lze totiž vnímat stále častěji i negativní jevy s tím spojené.

„Strategie pro budoucí využití náplavek bude připravena především s ohledem na život Pražanů. Je mým cílem, aby v centru Prahy vznikla volnočasová zóna, kterou budou opakovaně navštěvovat občané všech věkových kategorií a rodiny s dětmi,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Rámec by měla tvořit především pravidla pro realizaci autentického a atraktivního obsahu nejvyšší kvality, obsahu dostupného pro obyvatele i návštěvníky Prahy, současně však ohleduplného vůči místním rezidentům a ekologicky udržitelného. Obsahem pravidel bude být i aktualizace cenové politiky hlavního města Prahy vůči nájemcům náplavek. Nově vytvořený dokument bude veřejně dostupný a pro uživatele náplavek závazný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama