Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2020 17:59:27

Jednou z tváří kampaně k 20 letům Jihomoravského kraje je Sestra roku

Jednou z tváří kampaně k 20 letům Jihomoravského kraje je Sestra roku

Jihomoravský kraj připravil v souvislosti s oslavami 20. výročí znovuobnovení krajské samosprávy projekt „Neobyčejných 20 let Jihomoravského kraje“, tváří pro oblast zdravotnictví se stala Emilie Portlová, Sestra roku 2019.

Prostřednictvím konkrétních osobností, které pracují v příspěvkových organizacích kraje nebo krajem podporovaných institucích či spolcích (zdravotní sestra, učitel střední školy chemické, pracovník správy a údržby silnic, trenér sportovního centra mládeže nebo manažer programu VIDA! centra) a tím se podílí na rozvoji našeho regionu, chceme zvýšit povědomí o Jihomoravském kraji jako dobrém správci.
Oblast zdravotnictví propaguje paní Emilie Portlová, vrchní sestra Nemocnice Letovice a držitelka titulu Sestra roku 2019 v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči. Následné péči o pacienty s chronickými onemocněními se věnuje 26 let. V Letovicích nejprve pracovala u lůžka, později ve funkci vrchní sestry. Spolu s vedením nemocnice se výrazně zasloužila, aby se pracoviště stalo důstojným místem pro klienty, ale i zaměstnance. Ve své závěrečné práci na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, publikované v časopisu Geriatrie a gerontologie, se zaměřila na problematiku deprese u hospitalizovaných seniorů, která se vinou některých nepřesně formulovaných otázek v dotazníku GDS (Geriatrické škály deprese) může vyhodnocovat mylně. GDS rovněž souvisí s výsledky kognitivních funkcí a vzhledem k rozvoji demence ji tedy nelze používat paušálně. Pacienti a spolupracovníci si Emilie váží nejen pro její odbornost a profesionalitu, ale také pro její lidské vlastnosti a pochopení, s nímž každého dokáže vyslechnout. Vychovala pět dětí a ve svém volnu se nejraději věnuje svým vnoučatům, turistice a také hře na varhany.V prvním pololetí se uskuteční ve všech okresních městech DEN KRAJE. Půjde o program koncipovaný jako ochutnávka krajových specialit (Zlatá chuť jižní Moravy), představení příspěvkových organizací a spolupracujících subjektů formou stánků, workshopů a programu na pódiu. Předpokladem je využití hudebních a tanečních těles, která kraj dlouhodobě podporuje.
20. výročí krajů, a tedy i toho Jihomoravského, si budou moci lidé připomenout prostřednictvím kampaně (online, média, volné plochy v majetku kraje), vybraných akcí nebo soutěží, o kterých bude Jihomoravský kraj průběžně informovat prostřednictvím svých informačních kanálů a v průběhu celého roku 2020 na nově vytvořené doméně www.neobycejnych20let.cz.  Kraj chce kampaň využít zároveň jako příležitost poděkovat lidem, kteří svou každodenní prací přispívají k tomu, že se na jižní Moravě dobře žije.
www.neobycejnych20let.cz.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama