ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2020 9:10:00

Havarijní stav střechy hlavního nádraží je ostudou Prahy

Havarijní stav střechy hlavního nádraží je ostudou Prahy

Havarijní stav střechy nad novou odbavovací halou pražského hlavního nádraží je ostudou města, kterou je třeba napravit, vyzývá pražská sociální demokracie.

 Poslanec Petr Dolínek proto již oslovil primátora Zdeňka Hřiba s výzvou, aby se zástupci města urychleně zabývali projektem Správy železnic (dříve Správa železniční a dopravní cesty). Ten v současnosti leží na magistrátu bez povšimnutí.

„Není žádným tajemstvím, že části stropu nad odbavovací halou jsou ve velmi špatném stavu. Do haly mimo jiné zatéká a řešení v podobě nádob zachycujících vodu na zemi rozhodně není řešením dlouhodobým,“ uvedl Petr Dolínek. Ten byl Správou železnic seznámen s projektem, který má za cíl střechu opravit a proměnit stávající parkoviště, které je na ní umístěno, v klidovou zónu.

„Současné parkoviště není vzhledem k blízkému parkovacímu domu Parking centrum vedle Státní opery nikterak nezbytné. Navíc se jedná o souvislou monolitní asfaltovou plochu, která zejména v letních měsících pouze ‚přispívá‘ ke zvyšování teploty v centru Prahy,“ připomněl Dolínek negativní vliv parkoviště. Vedle klidové zóny se zelení se v projektu počítá také s umístěním prostoru pro vykládku dálkových autobusů.

Tento projekt mají již několik měsíců k dispozici i pražští radní. Dosud se jím ale aktivně nezabývali a možnost proměny střechy je tak na mrtvém bodě. „Oslovil jsem pražského primátora, pana Hřiba, a vyzval jsem ho, aby město v této věci začalo konat. Je zcela nepřijatelné, aby tento ostudný hlavního nádraží přetrvával i nadále,“ dodal poslanec Dolínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama