JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2020 22:28:00

Další tranži ochranných pomůcek máme přislíbenu v nejbližších hodinách

Další tranži ochranných pomůcek máme přislíbenu v nejbližších hodinách

V průběhu víkendu jsme v Jihomoravském kraji obdrželi dodávku 3300 ks respirátorů určených pro Fakultní nemocnici Brno a ZZS JM kraje a také 8500 ks roušek určených pro sociální služby.

 Jsem rád, že mohu dále potvrdit včerejší dodávku respirátorů z Ministerstva zdravotnictví ČR (celkem 1500 ks pro krajské, městské i soukromé nemocnice a záchranku). Dnes dorazily také odběrové sady v počtu 450 ks pro Fakultní nemocnici a další nemocnice. Další tranži osobních ochranných pomůcek máme z centrální distribuce přislíbenu v nejbližších hodinách, což by mělo být 4500 ks roušek určených přímo do nemocnic v kraji.

Mezi pozitivní zprávy určitě patří i následující. Dnes dopoledne byla vrtulníkem do Fakultní nemocnice doručena tolik očekávaná várka rychlotestů. Všechny další dodávky ochranných prostředků, odběrových sad, rychlotestů i dezinfekčních prostředků budou rozdělovány dle zadání Ministerstva zdravotnictví ČR. S ohledem na to, že ani dezinfekčních prostředků z centrální distribuce není zatím dostatek, tak se kraj a všechny ostatní subjekty Integrovaného záchranného systému (IZS) maximálně snaží získávat další dezinfekci i vlastními silami.

Závěrem děkuji za Jihomoravský kraj všem z Vás, kteří nám pomáhají zvládnout tohle nelehké období.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama