JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2020 13:44:00

Dnes bude zahájena distribuce OOP v Jihomoravském kraji

Dnes bude zahájena distribuce OOP v Jihomoravském kraji

Dnes v noci (21.3.) dorazila do Jihomoravského kraje první várka respirátorů z centrální distribuce. Celkem se jedná od 50 tisíc kusů respirátorů FFP2.

 Hned ráno byly rozděleny dle pokynu MZ ČR do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji, a to bez ohledu na zřizovatele a dále na jednotlivé obce s rozšířenou působností.

Rozdělení a distribuci respirátorů zajišťuje Hasičský záchranný sbor JMK ve spolupráci s pracovníky krizového štábu JMK. Na těchto činnostech se podílí 8 hasičských aut a 20 hasičů. Předávání osobních ochranných prostředků jednotlivým ambulantním poskytovatelům zdravotních služeb bude realizováno cestou obcí s rozšířenou působností. Dnes bude zahájena distribuce OOP všeobecným praktickým lékařům, praktickým lékařům pro děti a dorost, stomatologům, ambulantním specialistům a lékárnám. Tyto zdravotnické odbornosti budou kontaktovány pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností a vyzváni k vyzvednutí OOP. Respirátory pro ZZS JMK bude nezávisle na této dodávce zajišťovat a distribuovat přímo MZ ČR.

„Skutečnost, že začala distribuce ochranných pomůcek od státu do jednotlivých krajů, je zásadním pozitivním posunem vpřed. Můžeme tak nyní prostřednictvím hasičů a obcí s rozšířenou působností postupně distribuovat respirátory, později i roušky a další ochranné pomůcky do těch nejdůležitějších míst - do míst takzvané „první linie“. Rád bych za to moc poděkoval všem, kteří se o to zasloužili, také našim hasičům a starostům, kteří se v následujících hodinách a dnech budou podílet na distribuci. Zároveň bych rád požádal ostatní pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách, na které se možná nedostane nyní v první fázi distribuce, o trpělivost. Vím, že to není snadné, nicméně vzhledem k tomu, že o víkendu očekáváme další dodávky, věřím, že postupně zajistíme ochranné prostředky pro ostatní profese. Zatím neznáme přesné počty, ale na další distribuci jsme plně připraveni. Závěrem bych tímto rovněž apeloval na všechny naše spoluobčany a poprosil je o dodržování všech nastavených pravidel, protože tím budou chránit i sebe a své blízké. Velice Vám děkuji.”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama