JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2020 18:29:00

Zefektivnění distribuce ochranných prostředků pro zdravotnická zařízení

Zefektivnění distribuce ochranných prostředků pro zdravotnická zařízení

Jihomoravský kraj zatím nemá žádné podrobnější informace o další dodávce ochranných prostředků z centrální distribuce, více budeme vědět po zítřejším jednání krizového štábu JMK.

 Odbor zdravotnictví zatím aktualizoval seznamy soukromých zdravotnických zařízení v regionu.Za spolupráci děkujeme Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS), České lékařské komoře a České lékárnické komoře.

Pro průběžnou aktualizaci dat a pro potřeby další distribuce byl spuštěn na webu https://koronavirus.jmk.cz interaktivní formulář pro poskytovatele zdravotnických služeb v JMK. Dále bude k případným dotazům sloužit e-mailová adresa ZDE a linka 800 129 921 každý den včetně víkendů od 7:00 do 19:00.

„Pro zefektivnění distribuce ochranných prostředků pro soukromá zdravotnická zařízení v našem kraji jsme podnikli několik kroků tak, aby při další dodávce materiálu z centrální distribuce došlo k nápravě chyb ze začátku tohoto týdne. Ty byly způsobeny mimo jiné tím, že jsme měli k dispozici neaktuální data. Získat úplné a kompletní seznamy z celého kraje je velmi komplikovaný proces. V celém systému je více než 4500 zařízení, z nichž některé mají 2 a některé 100 zaměstnanců, což je dohromady téměř 10 tisíc lidí, pro které je potřeba ochranné prostředky zajistit. Nejdetailnější seznamy o soukromých subjektech ve zdravotnickém systému mají pouze zdravotní pojišťovny a české lékařské komory, ale ty je ze zákona nemohou dále poskytovat. Aktualizované seznamy jsme obdrželi až dnes ráno od Ústavu zdravotnických informací a statistiky a od obcí s rozšířenou působností. Vše jsme ještě dále konzultovali s Českou lékařkou komorou a Českou lékárnickou komorou, za což bych rád poděkoval. Jakmile dorazí do kraje další dodávka ochranných prostředků, budeme je dle těchto seznamů distribuovat opět prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. Pro potřeby aktualizace všech dat, které by chtěl mít kraj o jednotlivých zdravotnických zařízeních k dispozici, jsme spustili interaktivní formulář na našem webu a dáváme k dispozici pro případné dotazy e-mailovou adresu a telefonní linku. Nejsložitější je situace v Brně, proto společně s vedením města připravujeme komfortnější a bezpečnější distribuci, která by mohla probíhat v areálu brněnského výstaviště, jež nabízí možnost zřízení více odběrových míst. Chtěl bych všem poděkovat za trpělivost,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama