Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2020 19:06:00

Kraj dokončí opravu silnice v Pilském údolí a opraví most v Bratčicích

Kraj dokončí opravu silnice v Pilském údolí a opraví most v Bratčicích

Opravou přibližně půlkilometrového úseku silnice v Boskovicích by měly vyvrcholit několikaleté práce na vozovce v Pilském údolí. Na nový most přes potok Lejtna se pak mohou těšit v Bratčicích.

Projekty za přibližně 20 milionů korun na svém dnešním (27. dubna) zasedání schválili radní Jihomoravského kraje. Správa a údržba silnic teď začne vybírat firmy, které se prací zhostí. Hotovo by v obou případech mohlo být již letos v listopadu.

„Jsem rád, že se nám 3. stavbou podaří dotáhnout práce na silnici v Pilském údolí. Zrekonstruujeme bezmála půl kilometru dlouhý úsek komunikace III/37424 v intravilánu Boskovic. Součástí stavby bude také vybudování autobusového zálivu, rekonstrukce kanalizace a vodovodu i výstavba chodníku,“ popsal plánovaný projekt náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že na akci se bude kromě kraje podílet i město a Svazek vodovodů a kanalizací. „Na stavbu za více než 11 milionů korun kraj uvolní přibližně 6,5 milionu. O zbytek se podělí město a svazek,“ doplnil Hanák, podle kterého by se dělníci mohli k rekonstrukci dostat letos v červenci a finišovat by měli v listopadu.

Akce v Bratčicích spadá pod snahu Jihomoravského kraje zrekonstruovat co nejdříve všechny mosty v havarijním stavu v regionu. „Most přes potok Lejtna v Bratčicích již opravu potřebuje. Akce vyjde podle našich odhadů na více než 8 milionů korun a přispěje ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ vysvětlil Hanák s tím, že i zde by měly práce odstartovat v červenci a skončit v listopadu letošního roku.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama