Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2020 6:41:00

Vláda se po šesti týdnech nechala přesvědčit o odložení EET do konce roku

Vláda se po šesti týdnech nechala přesvědčit o odložení EET do konce roku

Komentář poslance Pirátů Mikuláše Ferjenčíka ke schválení odkladu elektronické evidence do konce roku

Vláda dnes schválila odklad elektronické evidence do konce roku. Odklad EET do konce roku jsme spolu s dalšími opozičními stranami navrhli projednat ve zrychleném procesu již v polovině března na začátku pandemické krize. Vláda potvrdila jak opodstatnění našich požadavků, tak i fakt, že o mnoha návrzích se hlasuje dvakrát – nejprve je opoziční varianta zamítnuta, aby byl věcně totožný vládní návrh o něco později schválen.

Vláda se však stále neodhodlala podat ruku celé řadě dalších lidí. Pracující na dohodu nemají nárok na žádný jednorázový bonus ani v případě, že platili odvody. A stejně tak lidé se souběhem OSVČ a zaměstnání. Přes odpor ANO jsme protlačili alespoň výjimku pro pedagogické pracovníky, ale to je dost málo. Zítra nebo ve středu se opět pokusíme část z našich návrhů prosadit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama