Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2020 18:43:00

Senátní verze je lepší, protože odstraňuje nulovou toleranci

Senátní verze je lepší, protože odstraňuje nulovou toleranci

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 5. května 2020 k návrhu zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními

 Vážené kolegyně, vážení kolegové.

My podpoříme ten senátní návrh samozřejmě, i pokud nebude přijat, tak podpoříme i ten vládní, protože ta změna je dobrá, protože prodlužuje kompenzační bonus i pro to další období. Takže rozhodně nenastane to, co se stalo u novely MOJE daně.

Každopádně mám zato, že ta senátní verze je výrazně lepší, protože odstraňuje jeden z největších problémů toho stávajícího systému, a to je nulová tolerance u souběhu se zaměstnáním. A podle mě to je prostě velká chyba, protože to dělá pocit velké nespravedlnosti u řady lidí, kteří mají za zaměstnání marginální příjem, drtivou většinu příjmu mají z činnosti na živnostenský list, a dneska dostávají nulovou podporu. Senát tam navrhuje hranici deset tisíc. Za nás to je přijatelný kompromis. Umíme si představit ty hranice různě. Třeba na úrovni minimální mzdy nebo na hranici půl úvazku. Ale je to aspoň nějaký kompromis a vstřícný krok k lidem, kteří jsou dnes trestáni za to, že k živnostenskému listu si ještě přivydělávají nějakým malým zaměstnaneckým přivýdělkem.

To je za nás zásadní důvod, proč podporujeme tu senátní verzi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama