JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2020 23:14:00

Ústavní soud potvrdil správnost dokumentu

Ústavní soud potvrdil správnost dokumentu

Stěžovatelé na krajský územní plán neuspěli.

Ústavní soud obdržel v srpnu 2019 dvě stížnosti, jednak společný podnět skupiny 24 obcí, jednotlivců a spolků, a pak samostatnou stížnost ženy, která rovněž žádala zrušení krajských zásad územního rozvoje. Ústavní soud nyní svým rozhodnutím z konce dubna letošního roku tyto ústavní stížnosti a návrhy s nimi spojené odmítl. Potvrdil tak předchozí rozhodnutí jak Krajského soudu, tak i Nejvyššího správního soudu.

„Rozhodnutí Ústavního soudu je potvrzením toho, k čemu dospěly nižší soudní instance, a je to konečný verdikt, že krajské zásady územního rozvoje jsou v pořádku, o čemž jsme nepochybovali od samotného počátku. Aktualizace zásad územního rozvoje, na které v průběhu nynějšího funkčního období systematicky pracujeme, je v poslední fázi. V září tak bude zastupitelstvo kraje schvalovat konečnou podobu trasy důležitých dopravních staveb, především silnice „43“,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Maleček.

„Je to svým způsobem zadostiučinění nejen pro mě jako hejtmana kraje, ale pro celý náš region. Za poslední dva roky se za zásady územního rozvoje postavily desítky obcí a občanů Jihomoravského kraje a dle mého názoru v celém procesu schvalování sehrála tato do té doby mlčící většina velmi pozitivní úlohu. A samozřejmě je toto rozhodnutí soudu jen dalším důkazem kvality zásad. Proto bych chtěl poděkovat Martinovi Malečkovi, který je v posledních třech letech hnacím motorem procesu, všem z odboru územního plánování a všem lidem, kteří na tomto strategickém dokumentu odvedli tisíce hodin práce. Dá se říct, že jihomoravské zásady územního rozvoje jsou zcela jistě nejprověřenějším a nejpropracovanějším dokumentem v celé České republice,“ dodal hejtman Bohumil Šimek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama