MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2020 22:30:00

Ochranné pomůcky rozdělujeme i vybraným středním školám

Ochranné pomůcky rozdělujeme i vybraným středním školám

Krajští zastupitelé na návrh hejtmana regionu Jiřího Běhounka souhlasili s navýšením peněžní částky, určené pro zajištění nákupu ochranného materiálu pro zvládnutí stávající i budoucí epidemiologické situace.

 Prozatím bylo včetně tohoto navýšení uvolněno na konkrétní nutné nákupy z krajského rozpočtu 71 miliónů korun, dalších 10 miliónů korun poslal Vysočině stát.

„Především v posledních týdnech kromě centrálních dodávek obou ministerstev rozdělujeme napříč regionem každý den ochranné osobní pomůcky nejen nemocnicím, ale také obcím, strategickým provozům, ambulantním provozům, sociálním službám, z pozice zřizovatele nyní i vybraným středním školám,“ uvedl dnes po jednání Zastupitelstva Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Nyní realizované dodávky nakoupených ochranných pomůcek objednaných přímo Krajem Vysočina jsou směřovány do centrálního skladu v Jihlavě. Ten je průběžně využíván pro redistribuci materiálu po regionu. Distribuce materiálu v Kraji Vysočina probíhá ze 3 vlastním logistickým týmem, tzn. dodávka materiálu je realizována přímo na místa určení v terénu, využíván je i hromadný odběr společný pro konkrétní území nebo např. lékařskou odbornost.

Téměř 35 miliónů korun vydal Kraj Vysočina do 11. 5. 2020 z vlastního rozpočtu na nákup cca milionu kusů respirátorů FFP1, FFP2 i FFP3, 7,5 miliónu korun stál Kraj Vysočina nákup lihu a AnttiCovid přípravků. Mezi další položky průběžně hrazené z účtu krizového řízení patří nanoroušky, štíty, deset nových odběrových stanů, stotisíce kusů jednorázových rukavic, ochranné brýle, pláště a overaly. Pro pět krajských nemocnic byly pořízeny generátory ozonu, postřikovače, tepelné ohřívače, vozíky, obalový materiál. Kraj dále pořídil tisíce kusů testovacích sad, aby mohlo být v krajských nemocnicích spuštěno testování COVID-19 samoplátců.

„Z důvodů velkého zájmu o tuto placenou službu bylo testování v Nemocnici Jihlava rozvolněno na celý den s tím, že z původních 15 lidí denně je nyní možno provést 44 placených odběrů denně, navýšení testovacích kapacit na současných 20 samoplátců denně hlásí i Nemocnice Havlíčkův Brod. Během tohoto týdne se předpokládá zahájení testování i v ostatních krajských nemocnicích,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama