Mgr. František Jura

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2020 18:25:00

Restaurování obrazů J. Preislera podpoří krajská dotace

Restaurování obrazů J. Preislera podpoří krajská dotace

Čas je neúprosný a podepsal se na obrazech, které jsou umístěny v chodbě druhého patra radnice na náměstí T. G. Masaryka. „Sen dívky“ a „Sen jinocha“ – obrazy autora Jana Preislera tak čeká restaurování.

Práce na obnově obrazů finančně podpoří Olomoucký kraj.

„Od hejtmanství jsme získali dotaci ve výši 180 tisíc korun. Nyní o jejím přijetí budou rozhodovat zastupitelé,“ nastínil primátor František Jura. Statutární město Prostějov o dotaci žádalo letos v únory a bylo úspěšné. Žádost prošla hodnocením a byla schválena.

„Celkové předpokládané náklady na provedení restaurátorských prací činí téměř 373 tisíc korun. Smlouvu o poskytnutí dotace budeme zastupitelům předkládat na zasedání dne 16. 6. 2020,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama