Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2020 13:16:35

Na rozhodnutí soudu o své nevinně jsem čekal několik let

Na rozhodnutí soudu o své nevinně jsem čekal několik let

Krajský soud v Liberci dnes vynesl rozsudek, kterým rozhodl o nevinně hejtmana Martina Půty.

První obvinění padla již v roce 2014 a šest let čekal liberecký hejtman na verdikt soudu. Od počátku Martin Půta tvrdil, že žádný trestný čin nespáchal, což se i dnes rozsudkem soudu potvrdilo.

„Rozhodnutí soudu mě nepřekvapilo. Byl jsem si od počátku jistý, že jsem nic nezákonného neudělal. Na rozhodnutí soudu o své nevinně jsem čekal několik let, celá situace byla velmi nepříjemná nejen pro mne ale také pro mé blízké. Chtěl bych proto poděkovat rodině, kolegům i spoluobčanům, že mi celou dobu projevovali důvěru a dodávali mi tím tolik potřebnou motivaci,“ uvedl po verdiktu soudu Martin Půta.

Svou podporu hejtmanovi Martinu Půtovi vyjádřili i kolegové z hnutí STAN:

„Martina znám jako schopného a pracovitého hejtmana, za kterým jsou vidět výsledky usilovné a koncepční práce ve vedení Libereckého kraje. Považuji ho ale také za férového a čestného člověka, který mi byl vždy ochoten poradit a předat své zkušenosti. Když jsem jako zelenáč začínal se starostováním Kolína, byli to právě úspěšní starostové jako Martin Půta, k nimž jsem vzhlížel, a kteří mi nesčetněkrát podali pomocnou ruku. Z těchto důvodů jsem o jeho nevinně ani na vteřinu nepochyboval,“ vyjádřil podporu hejtmanův kolega a dlouholetý přítel Vít Rakušan.

„Je to pozitivní signál, že v České republice nelze jakoukoli osobu odsoudit bez důkazů, jen na základě spekulací či závisti svých konkurentů. Považuji toto rozhodnutí soudu jako očištění Martina Půty jako hejtmana i jako člověka. Je až neuvěřitelné, jak jednoduché může být v této zemi pošpinit pověst komunálních i krajských politiků. Takových případů je celá řada, a přestože byli po letech stejně jako Martin očištěni, tak jim to nevrátí čas strávený taháním po soudech, veřejnou nálepku podvodníků, pošramocenou pověst či náročný tlak na lidskou psychiku. Jak znám Martina, tak ho to povzbudí a bude dál odvádět skvělou práci ve prospěch svých spoluobčanů,“ dodal europoslanec Stanislav Polčák (STAN), který byl stejně jako Vít Rakušan podpořit Martina Půtu přímo u soudu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama