Ing. Jana Krutáková

  • STAN
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2020 19:13:00

Zvýšení podílů českých potravin na pultech řetězců je mimo

Zvýšení podílů českých potravin na pultech řetězců je mimo

Komentář na facebookovém profilu k potravinové politice státu

Po náročném týdnu jednání Poslanecké sněmovny měl být dnes konečně projednáván zákon o potravinách (ST 502). Bohužel se na něj klasicky nedostalo.

Při tom v sobě nese dva velice kontroverzní body – zvýšení podílů českých potravin na pultech řetězců a odpovědnost prodejce namísto výrobce za dvojí kvalitu potravin.

Ač se první bod může zdát jako rozumné a vstřícné gesto vůči českým zemědělcům a farmářům, není tomu tak. České potraviny díky tomu nezlevní a poptávka po exotickém ovoci anebo třeba i vepřovém mase nebude ani zdaleka pokryta. Navíc - co se asi tak stane se specializovanými obchody například italských specialit, zahraničních vín či zdravé výživy? Ty jen těžko dokáží prodávat převážně tuzemské výrobky! Více si o veškeré nelogičnosti tohoto návrhu můžete přečíst v článku.

A k druhému bodu se snad ani nebudu vyjadřovat. Pokutovat prodejce místo samotného výrobce za jiné složení výrobku mi přijde s prominutím jako „úplná blbost“.

Doufejme tedy, že se na zákon již příští týden na plénum dostane a bude projednán, ať nedržíme prodejce po tom všem, čím si museli projít, dlouho v nejistotě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama