Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 6:28:00

V Tmavém Dole půjde o špičku v oblasti pobytových sociálních služeb

V Tmavém Dole půjde o špičku v oblasti pobytových sociálních služeb

Královéhradecký kraj v Tmavém Dole zahájil investiční akci za více než 160 milionů korun. Výstavba nového oddělení tamního domova seniorů, jehož zřizovatelem je kraj, výrazně zlepší kvalitu poskytovaných služeb a zvýší kapacitu domova o 56 lůžek.

 Stavební práce by měly skončit v červenci 2021.

„V současné době potřebujeme nejen zvyšovat kapacity sociálních zařízení, ale také dbát na komfortní potřeby klientů. Výstavbou zcela nového oddělení dojde k zásadnímu zlepšení kvality poskytovaných služeb. Půjde o špičku v oblasti pobytových sociálních služeb,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí.

„Došlo k demolici stávajících budov prvního oddělení a budovy kanceláří a na tomto místě stavíme nový třípodlažní objekt. Do budovy přivedeme inženýrské sítě a vybudujeme zpevněné plochy. Na stavbu za více jak 160 milionů korun včetně DPH poskytlo padesátimilionovou dotaci ministerstvo práce a sociálních věcí a přes 110 milionů financuje kraj ze svého rozpočtu,“ vysvětluje radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a krajský majetek.

Domov důchodců v Tmavém Dole je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje a patří mezi největší domovy na Trutnovsku. Poskytuje sociální služby pro osoby starší 65 let, kteří vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu potřebují pravidelnou pomoc. Jeho současná kapacita je 100 lůžek.

„Poskytováním všech sociálních služeb, také i poradenstvím a pomocí při obstarávání osobních záležitostí, chceme pro naše klienty zajistit důstojné a bezpečné prostředí, ve kterém se cítí dobře. Stavba nového oddělení je svojí velikostí, rozsahem a použitím inovativních prvků v sociálních službách pro zdejší zařízení naprosto výjimečná. Těším se, až novou budovu převezmeme do užívání,“ doplňuje ředitel domova Antonín Stanislav.

Královéhradecký kraj disponuje přibližně 2 500 lůžky v zařízení určených pro seniory. Pro zachování dostupnosti této služby je třeba do roku 2026 vybudovat dalších téměř tisíc nových lůžek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama