Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2020 12:57:00

Již druhé rozhodnutí soudu nám dalo za pravdu

Již druhé rozhodnutí soudu nám dalo za pravdu

Krajský soud v Brně v pátek 29. května zrušil rozhodnutí předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve věci odbavovacího zařízení IDOL. KORID LK, spol. s r.o. žalobu na ÚOHS podal v polovině loňského roku.

 Veřejná zakázka se týkala dodání odbavovacího zařízení pro příměstskou autobusovou dopravu a MHD v Jablonci and Nisou, České Lípě a Turnově na dobu 5 let za zhruba 40 milionů korun bez DPH. Odůvodnění rozsudku obdržel KORID LK v pátek 5. června.

„Již druhé rozhodnutí brněnského krajského soudu nám dalo ve sporu s antimonopolním úřadem za pravdu. Kvůli tomu jsme více než rok nemohli zajistit výměnu odbavovacích zařízení v příměstských autobusech. V čí prospěch Úřad pro ochranu hospodářské soutěže opakovaně rozhoduje, ponechám na laskavém čtenáři,“ uvedl hejtman Martin Půta.

ÚOHS tehdy rozhodl, že výběrové řízení je v rozporu se zásadami transparentnosti o zadávání veřejných zakázek a zrušil jej. KORID LK se proti rozhodnutí ohradil a podal rozklad, který v dubnu loňského roku antimonopolní úřad zamítl.

„Argumenty antimonopolního úřadu byly pouze formální a netýkaly se přímo výběru nejvýhodnější nabídky. Stáli jsme si za tím, že ÚOHS nemusel zadávací řízení rušit celé, ale mohl nám pouze zakázat změnu dodavatele odbavovacího zařízení v průběhu plnění zakázky. Nezbývalo nám proto nic jiného, než v červnu 2019 podat proti rozhodnutí předsedy ÚOHS žalobu,“ doplnil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Krajský soud v Brně dospěl k závěru, že je žaloba důvodná a svým rozhodnutím vrátil celou záležitost k dalšímu řízení antimonopolnímu úřadu, který je také povinen zaplatit náhrady soudních nákladů ve výši 3.000 korun. Proti tomuto rozsudku lze podat kasační stížnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama