RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2020 9:09:00

Vláda a 200, 300 a teď už i 500 miliard?

Vláda a 200, 300 a teď už i 500 miliard?

Komentář na facebookovém profilu k navrhovanému deficitu státního rozpočtu

 Pan premiér Andrej Babiš by měl jistě radost, pokud by mohl před volbami bez kontroly "rozdávat" pár stovek miliard navíc. Zvýšení schodku prošlo již dvakrát, tak proč ne potřetí? Ekonomické prognózy vývoje ekonomiky se nezlepšují (spíš naopak), tak troufne si někdo nesouhlasit?

Doufám, že troufne. Ekonomicky jsem se stejných čísel jako naše vláda nedopočítal a schodek je dnes hluboko pod 200 miliard. "Přes noc" vzniklý seznam, kam peníze půjdou, pro mne jistotu odpovědného rozhodnutí nedává.

Hlavně ale stále naštěstí žijeme v parlamentní demokracii, kde poslanci mají podstatnou roli (pravomoc a odpovědnost), a dokonce i "vládnutí" je omezeno zákony...

Jak to vidím, si můžete přečíst v mém blogu na Aktuálně.cz (ZDE). Text jsem psal někdy ve čtvrtek večer, když jsme dohlasovali v "e-Bruselu"… za těch pár dní to s hlasy v Parlamentu vypadá zase trochu jinak, ale princip i problém zůstává stejný. Bohužel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama