Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2020 19:06:00

Výše odhadu škod během povodní na Frýdlantsku se blíží k 64 milionům

Výše odhadu škod během povodní na Frýdlantsku se blíží k 64 milionům

O víkendu 21. a 22. června zasáhly oblast Frýdlantska povodně. Hejtman Libereckého kraje Martin Půta přesto nemusel vyhlašovat stav nebezpečí.

Obce a města v povodí Smědé a Řasnice byly v pondělí 22. června osloveny Libereckým krajem k zaslání informace, jaký je odhad výše škod po povodních. Celková částka činí 63 720 000 korun. Škody po přívalových deštích byly také na silnicích II. a III. tříd. Jejich výši odhaduje kraj na zhruba 1 milion korun včetně DPH. Záplavy zasáhly i oblast Rovenska pod Troskami. Tam odhad škod dosahuje výše 620 000 korun.


Škody na silnicích II. a III. tříd na Frýdlantsku odhaduje kraj do výše zhruba 1 milion korun včetně DPH. „Škody jsou nízké zejména díky velmi dobrému stavu silničních objektů, které byly po povodních v roce 2010 a 2013 kompletně rekonstruovány či postaveny zcela nově. Liberecký kraj investoval do silnic II. a III. třídy od roku 2010 na Frýdlantsku 1,171 miliardy korun,“ vysvětlil hejtman Martin Půta. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama