JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2020 17:30:00

Máme jednu z nejlepších záchranek v republice

Máme jednu z nejlepších záchranek v republice

Tři nová speciálně upravená vozidla Škoda Kodiaq pořízená za celkem 4,8 milionu korun (včetně DPH) mají k dispozici jihomoravští záchranáři.

 Trojici nových vozů pro systém rendez-vous předal v areálu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v Brně Kamenicích hejtman Bohumil Šimek s radním Milanem Vojtou.

„Nové moderní vozy zkvalitní poskytovanou péči a zlepší pracovní podmínky záchranářů. Máme jednu z nejlepších záchranek v republice - ve spojení s moderní technikou to dává obyvatelům kraje jistotu, že o ně v situacích ohrožujících život bude postaráno na profesionální úrovni,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Jak konstatoval radní pro zdravotnictví Milan Vojta, průběžná modernizace vozového parku je pro Jihomoravský kraj jako zřizovatele zdravotnické záchranné služby samozřejmostí. „Obnova vozového parku ZZS JMK má pro vedeni kraje vysokou prioritu. Nákup vozidel je potřeba realizovat každý rok, aby docházelo k průběžné obměně a modernizaci vozového parku tak, abychom zajistili poskytování neodkladné zdravotní péče na území kraje,“ řekl Vojta.

Vozidla pro setkávací systém neboli rendez-vous jsou primárně určena k rychlé přepravě lékaře a záchranáře na místo události, v případě potřeby je za nimi vysláno další, v tomto případě sanitní vozidlo s dvoučlennou výjezdovou skupinou k zajištění transportu pacienta k navazujícímu poskytovateli zdravotní péče. Předností tohoto systému je, že díky větší mobilitě osobního vozu je na místě události rychleji, zejména v hustém městském provozu. Zajišťuje tím dopravu lékaře k většímu počtu pacientů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama