ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2012 13:04:00

Centralizované zadávání veřejných zakázek pomáhá a šetří

Centralizované zadávání veřejných zakázek pomáhá a šetří

Vláda ČR uložila povinnost od 1. 7. 2012 všem ústředním orgánům státní správy, které mají alespoň 2 podřízené organizace, zavést resortní systém centralizovaného zadávání veřejných zakázek (RS CZ).

Určené orgány a jejich podřízené organizace jsou povinny zavést RS CZ minimálně pro následující komodity: elektrická energie, plynná paliva, telekomunikační služby, kancelářská technika a zařízení, počítače a stroje na zpracování dat, osobní vozidla, bezpečnostní služby, nábytek, kancelářské potřeby.

 MMR ČR jako správce resortních systémů centralizovaného zadávání musí mimo jiné zajišťovat vzdělávání zadavatelů zapojených do centralizovaného zadávání veřejných zakázek. Jako jeden z kroků plnění této povinnosti proběhla v tomto týdnu v budově Autoklubu konference na téma Centralizované zadávání veřejných zakázek. Tato akce byla určená odborné veřejnosti z řad zástupců ústředních orgánů státní správy, krajských úřadů, statutárních měst a subjektů specializovaných na centralizované zadávání veřejných zakázek.
 
 Na 120 účastníků zcela zaplněného Smetanova sálu mělo možnost po přivítání a úvodním slově náměstka ministra Mgr. Jana Sixty vyslechnout v dopoledním bloku prezentace o aktuálním stavu implementace resortních systémů centralizovaného zadávání a z toho pro resorty plynoucích povinnostech, dále pak byl zmíněn legislativní rámec pro RSCZ a řada dalších praktických informací např. povinné implementační kroky, postup zavedení RSCZ, vzorové smlouvy pro centralizované zadávání, poznatky ze zahraničí
 
 Značnou pozornost vzbudily prezentace k využívání informační podpory číselníku NIPEZ s pravidly pro strukturovaný popis předmětu veřejné zakázky s využitím číselníku NIPEZ a řada praktických poznatků, mj. jak přidávat individuální vlastnosti komodit zadavatele nebo možnosti exportu číselníku NIPEZ. Prezentace možností kategorizace a standardizace komodit a představení Metodiky vyčíslování úspor dosažených v rámci resortního systému centralizovaného zadávání uzavřely dopolední program konference.

 Prezentace z konference jsou k dispozici na: http://www.portal-vz.cz/Centralizovane-zadavani-VZ/Vzdelavaci-akce
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama