doc. PhDr. Pavel Vacek, Ph.D.

Kandidát do Senátu – vol. obvod Hradec Králové
  • BPP
  • Hradec Králové
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2020 21:31:32

Vacek: Řešením pro Plachtu je oprava křižovatky, ne nová silnice

Vacek: Řešením pro Plachtu je oprava křižovatky, ne nová silnice

Hradec Králové už zná závěry dopravní studie, která posuzovala smysl uvažované silnice na okraji přírodní památky Na Plachtě.

Podle pirátského zastupitele Pavla Vacka by kontroverzní stavba sice dopravě ulevila, ale výrazně by pomohla i stavební úprava stávající křižovatky Brněnská - Na Brně. Už pouhé úvahy o nové komunikaci vyvolaly rozepře ve vládnoucí hradecké koalici, ale i ostrou hádku mezi primátorem a ochránci přírody. Ti proti stavbě silnice založili velmi úspěšnou petici s více jak šesti tisíci podpisy. Petentům teď dala naději dopravní studie, kterou na jaře zadala rada města. Průzkum konstatuje, že nová komunikace by v dopravních špičkách pomohla, ale zároveň zmiňuje, že současná křižovatka může s určitými úpravami obstát i v hustším provozu.


“Nabízí se kompromis mezi dvěma veřejnými zájmy a to ochranou významné přírodní památky a zlepšením dopravy směrem do nové čtvrti. Na rekonstrukci křižovatky Brněnská - Na Brně už dokonce existuje konkrétní projekt. Zahrnuje i kompletní rekonstrukci ulice Na Brně a to včetně nových chodníků, cyklostezky nebo zastávek MHD“,  připomněl pirátský zastupitel Vacek jinou teprve necelý rok starou dopravní studii.


Právě Piráti jsou společně s koaliční Změnou pro Hradec ze všech stran zastoupených v hradeckém zastupitelstvu k nové silnici nejvíce skeptičtí. “Argumenty dopravních inženýrů, že prioritu musí mít rekonstrukce stávajícího křížení, jsou jasné už dlouho. Teď se pouze potvrdilo, že se jedná o řešení vyhovující minimálně do roku 2040,” uzavřel Vacek.

Vyšlo v Hradeckém deníku.

www.pavel-vacek.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama