PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2020 12:15:01

Fond obnovy EU - proboha, jaká to je pro ČR „výhra“?!

Fond obnovy EU - proboha, jaká to je pro ČR „výhra“?!

ANS vyzvala vládu k odstoupení od podpisu pod Fond obnovy EU a k okamžitému vystoupení z EU. Nejedná se totiž vůbec o žádnou pomoc EU pro ČR, jak to prezentují vládní politici a mainstreamová média. Je to přesně naopak! Česká republika sponzoruje EU.

Česká republika sponzoruje EU a to na úkor vlastního sebezničení. Navíc Česká republika dostane z grantů ve fondu pokrizové obnovy ekonomik méně peněz, než se čekalo, a ve finále zaplatí ještě více než se čekalo! Ale o tom se samozřejmě mlčí.

„Nechápu, proč jsme jednali o rozdělení částky a podmínkách pro Česko, když zároveň probíhala jednání o snížení té částky, takže logicky ta částka pro Česko bude nižší,“ sdělil premiér novinářům. https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/eu-fond-obnovy-summit-vyjednavani-balicek-pomoc-pandemie-evropska-rada.A200720_161945_eko-zahranicni_mato

A zde o nových evropských daních, které budeme nově platit, hovoří Věra Jourová v čase od 08:10. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3145317-dohoda-je-uspech-shodli-se-europoslanci-podle-jourove-se-jedna-o-sanci-modernizovat

Jestli ještě někdo pořád neví, jaké je evropské politické zadání pro stávající poslance a vládu ČR, tak je k politování. Celá komedie kolem mimořádného summitu EU, který se konal od pátku, dne 17. července do úterka 21. července 2020 skončila. Předem dohodnutý výsledek – zabalený do pozlátka šou amerického střihu – naši zemi definitivně zařadil do role kolonie! Vedle slíbených stovek miliard EU pro vybrané skupiny (tedy pro skupiny, které podporují integrující eurounijní politický směr)  se naše země zavázala ke společnému ručení za dluhy unijních států a ke společným daním! České republice byl ze strany EU přidělen nikdy nesplatitelný dluh.

ANS však s těmito kroky zásadně nesouhlasí. Vláda i parlament se zachovaly vlastizrádně. Vláda i parlament se zachovaly vlastizrádně. Vlastizrada je trestný čin podle § 309 Trestního zákoníku č. 40/2009 Sb., který spáchá ten občan ČR, který ve spojení s cizí mocí (každý stát mimo Českou republiku) spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310). Česká hospodářská politika totiž teď začne být fakticky definitivně schvalována v Německu. A již v tuto chvíli je zřejmé, že se začne privatizovat zbytek našeho majetku ve státním vlastnictví do rukou německých firem a samozřejmě za symbolickou cenu. Jde o elektrárny, vodu, lesy dopravní infrastrukturu atd.

Již v současné době – dle slov premiéra Babiše –  z EU dostáváme 809 miliard, na dividendách odchází pryč 3 227 miliard. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babis-Z-EU-mame-809-miliard-na-dividendach-pryc-3-227-miliard-Odpocitejte-nam-to-Skandalni-navrh-Macrona-Zde-jsou-fakta-625807  Příspěvky ČR do rozpočtu EU v letech 2021 - 2027 vzrostou o 40%. Ze současného 1% hrubého národního důchodu budeme do EU odvádět 1,4%. V porovnání s Německem máme již nyní pouze čtvrtinové platy a nepoměr se stále zvyšuje. Proboha, jaká to je pro ČR „výhra“?! Jakou to má v pohledu občana ČR logiku? Žádnou! Z pohledu EU to samozřejmě logiku má – ČR je jednoznačně kolonií EU a ještě tuto roli krmelce Evropy skrze vlastní politiky sama realizuje.

Proto ANS veřejně požaduje odstoupení naší země od podpisu fondu obnovy. A požadujeme zahájení kroků k okamžitému vystoupení z EU (viz. Lisabonská smlouva, článek 50).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama