Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 10:31:00

Pro město je výhodné mít klíčovou infrastrukturu pod kontrolou

Pro město je výhodné mít klíčovou infrastrukturu pod kontrolou

Pražští zastupitelé rozhodli o navýšení základního kapitálu městské společnosti THMP. To ji umožní převzetí další agendy i zkvalitnění servisu.

 Pražští zastupitelé na svém posledním předprázdninovém zasedání rozhodli o navýšení základního kapitálu městské společnosti Technologie hlavního města Prahy (dále THMP) o 68 milionů na rovných 200 milionů korun. To ji dovolí převzetí dalších technologií do své správy, rozvoj nových projektů i zkvalitnění servisu pro občany. Smlouvu o úpisu akcií minulý týden podepsali zástupci městské společnosti a vedení hlavního města.

„THMP jako společnost stoprocentně vlastněná hlavním městem Prahou vznikla v roce 2018, aby zajistila kvalitní správu, provoz a údržbu pražského veřejného osvětlení. Pro tuto činnost se musela dovybavit vlastním kapitálem, provést akvizici personálu a potřebné investice. V následujícím roce začala i s obnovou a modernizací veřejného osvětlení, v roce 2020 potom s činnostmi souvisejícími se zajištěním provozuschopnosti městského kamerového systému. Momentálně zajišťuje také činnosti týkající se přípravy projektu nového pražského městského mobiliáře,“ představil vývoj společnosti pražský radní Jan Chabr s tím, že by její působení mělo mít i nadále rostoucí charakter, např. v oblasti správy telemetrických a signalizačních dopravních systémů.

Podle předsedy představenstva THMP Tomáše Jílka záměr na navýšení základního kapitálu schválilo představenstvo společnosti už v dubnu letošního roku. „Vycházeli jsme při tom z návrhu střednědobého strategického plánu a na něj navazujících dokumentů. THMP už dávno není jen klasickým správcem veřejného osvětlení, její obrat v příštím roce přesáhne půl miliardy korun. Jak vyplývá i z názvu, pod naši správu postupně přecházejí i další městské technologické celky. S růstem přirozeně souvisí i zvyšující se nároky na dostatečný počet zaměstnanců nebo třeba pořízení různorodé techniky,“ doplnil.

Dnes se THMP stará o 135 tisíc stožárů veřejného osvětlení, městský kamerový systém, ve kterém je integrováno 4 500 kamer, slavnostní osvětlování 140 pražských památek a architektonicky významných staveb, téměř 470 veřejných hodin a 60 hodin na pražských věžích. „Pro město je výhodné mít klíčovou infrastrukturu pod plnou kontrolou, i z tohoto důvodu jsme před dvěma lety zakládali městskou společnost a dále do ní investujeme,“ uzavřel radní Chabr.

Hlavní město Praha upíše 3400 kusů akcií společnosti THMP ve jmenovité hodnotě 20 tisíc korun. Akcie upíše jako jediný akcionář a emisní kurz bude roven jejich jmenovité hodnotě. Hodnota, o kterou se základní kapitál společnosti THMP navýší, vzešla z doporučení auditní zprávy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama