Ladislav Pavlíček

Kandidát do Senátu ve volebním obvodu Praha 9 v roce 2020
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2020 10:05:15

Základní nepodmíněný příjem

Základní nepodmíněný příjem

Jedním z bodů mé volební kampaně je zavedení nepodmíněného příjmu

V příštích měsících budeme svědky značné nestability, ke které přispěje několik faktorů. Tím prvním je skutečnost, že zatímco v prvním půlroce pandemie nového koronaviru byla řada států schopná mírnit její ekonomické dopady s pomocí různých záchranných balíků financovaných na dluh, na podzim vypukne v řadě zemí naplno ekonomická krize. Dalším faktorem jsou americké prezidentské volby, které mohou vyústit v chaos. Toto období nestability se dá překonat bez větších útrap pomocí základního nepodmíněného příjmu.

Základní nepodmíněný příjem (všeobecný základní příjemuniverzální základní příjemobčanský příjemobčanský platgarantovaný příjem, občanský důchod) je systém sociálního zabezpečení v podobě pravidelné dávky vyplácené ve stejné výši všem lidem a bez jakýchkoli podmínek. Jako takový by mohl potenciálně zcela nahradit současný složitý systém sociálního zabezpečení. Smyslem této dávky by bylo poskytnout základní lidské právo na důstojný, kulturní život každému, bez ohledu na to zda pracuje, pracovat nemůže či pracovat nechce.

Má otázka zní: Uvítali by jste základní nepodmíněný příjem? Hlasovat můžete i v anketě zde - https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ladislav-Pavlicek-135259/anketa/Zakladni-nepodmineny-prijem-454

A kde na to vzít? To si řekneme příště

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama