Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2020 6:32:00

Armáda se stává holkou pro všechno

Armáda se stává holkou pro všechno

Komentář na facebookovém profilu k dohodě Armády ČR s Vojenskými lesy a statky na pomoci při výsadbě lesů

 Tak nám vojáci budou "dobrovolně" vysazovat lesy. Dohodlo se na tom velení armády s vedením Vojenských lesů a statků. Pominu to, že shora organizované brigády vyvolávají prapodivné reminiscence (asi přirozeněji by působilo, kdyby se domluvily jednotlivé jednotky nebo skupiny dobrovolníků a o víkendu se sebraly a šly sázet stromy, jak už to ostatně například delší dobu dělají s dobrovolníky Lesy ČR).

Více mě trápí, že tato brigáda podtrhuje dojem z posledních měsíců, kdy se armáda stává holkou pro všechno. Zachraňuje ministerstvo zdravotnictví a ministra chaosu Vojtěcha s chytrou karanténou, vojáci mají tvořit většinu speciálních volebních komisí, odebírají vzorky, pomáhají v rozličných ústavech a zařízeních, hlídají hranice a tak dále. Přitom armáda má přibližně 25 tisíc lidí se vším všudy, je nasazená v zahraničí, musí cvičit a ne se neustále rozptylovat milionem různých drobných úkolů tady a tam, aby vyhověla tomu, či onomu.

Armádu máme primárně na obranu země a jejích zahraničně-politických zájmů. Na to se má připravovat, ne suplovat Greenpeace. S nadsázkou, ale k zamyšlení: jen aby - až nedostatek financí dolehne i na tuto vládu, která se stále tváří, že má nekonečný měšec peněz - armáda místo nových BVP nedostala motyčky a sazenice, protože to je přeci pro záchranu naší planety důležitější...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama