Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2020 13:47:59

Válka lékařů? Jen další kousek protibabišovského divadla

Válka lékařů? Jen další kousek protibabišovského divadla

Válka lékařů? Nebude to tak žhavé, to se zase jen určitá skupina lidí musí vymezit vůči panu premiérovi. Ve společnosti prťáků a příštipkářů štvoucím proti skutečnému obuvníkovi nic nového pod sluncem.

 Je válka lékařů opravdu jen o rouškách? Když tak na to koukám, kdo ten pamflet podepsal, tak mám takový dojem, že část lékařů, kteří nejsou epidemiologové, spíše potřebují vyjádřit svůj názor na premiéra Babiše než na nošení či nenošení roušek.

Předpokládám, že žádný z nich nevolil ANO, o to větší mají psychologickou potřebu vyjádřit se, jak je jim Babiš nesympatický a jak všechno dělá špatně. A za rukojmí si přitom berou občany, zvláště tu většinu, která tak snadno naletí na každou mediální moudrost. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že takoví chytří lidé se širokým rozhledem, jací mezi signatáři protirouškového pamfletu jsou, potřebují zlehčovat nemoc, se kterou zápasí celý svět, a která u nás nabírá takových obrátek a mají neodolatelnou potřebu zlehčovat přijatá ochranná opatření. Rozum mě zůstává nad takovým jednáním lidí s lékařským vzděláním (a snad i etikou) stát.

A stejně tak předpokládám, že stejná skupina lidí, v případě, že by pan premiér byl zásadním odpůrcem roušek, zase pamfletovala za jejich prospěch. Být v opozici proti Babišovi za každou cenu, to je jediný motiv těchto přihlouplých mediálních výronů.

Není se co divit ve společnosti, kde vítěz voleb není vítězem a kde strany s pár mandáty mají rozhodující slovo při sestavování krajských koalic. Není se co divit ve společnosti, kde se každý spojí téměř s každým, jen aby odstranil nenáviděného vítěze. Důvod? Vzpoura „prťáků a příštipkářů proti velkoobuvníkovi“. Nic jen česká závist, nepřejícnost a podraznožství.

V Česku se úspěch neodpouští, platí pořád a všude. A vzletná slova kolem jsou jen mlhovinou, která má zakrýt podstatu veškerého toho dění. „Chceme, aby kraj konečně fungoval“, chachacha, uvidíme za rok. Už teď se stavba začíná bortit.

Dobře děláš chvilkaři Mináři, že ses také odhodlal říci si o svůj podíl na kořisti. Hřáli si tě na prsou a nic za to, než slova pochvaly, teď bys rád tu pochvalu také zmaterializoval. Nuž, už nyní to v některých krajích bude zajímavé, jak se velká smečka nesourodých vlčáků bude dělit o ubývající sousta. Tak rychle mezi ně, Mináři, ať ještě něco zbude. Polarizace společnosti se zostřuje a za chvíli už může být všechno jinak.   Další volby jsou za rok a ne na všechny prťavce se dostane.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama