Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2020 10:27:15

Nepřipustíme přerozdělování imigrantů prosazované Angelou Merkelovou!

Nepřipustíme přerozdělování imigrantů prosazované Angelou Merkelovou!

Německá kancléřka Angela Merkelová chce i nadále přerozdělovat imigranty v rámci všech zemí Evropské unie.

Merkelová minulé úterý v Berlíně se zástupci více jak 200 německých měst konstatovala, že spolková vláda nepřijme všechny imigranty uvízlé na řeckých ostrovech či zachráněné ve Středozemním moři, neboť se o ně musí rozdělit i další země Evropské unie. Ty v současné době musejí řešit boj s koronavirovou pandemií a udělat vše pro to, aby zabránily šíření nemoci Covid-19 mezi obyvateli svých států. Současně musí podnikat všechny dostupné kroky k tomu, aby udržely chod svých ekonomik. Takže se nelze divit, že na oficiální výzvu Berlína podělit se o imigranty žádná země EU nekývla. Tradiční spojenec Německa v prosazování migrační politiky Francie na výzvu kancléřky Merkelové neodpověděla a Švédsko jí rovnou odmítlo. 

Hnutí SPD odmítá všechny způsoby řešení navrhované vrcholovými představiteli EU, které jsou vedeny s cílem, aby se všechny členské země určitou formou podělily o imigranty, kteří stále nelegálně míří do unijních zemí. Návrhy EU v otázkách řešení nezvládnutelné migrační expanze naše hnutí zásadně odmítá a jako jediná z parlamentních stran prosazuje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie.

Evropa se chystá na další možnou migrační krizi, a proto od začátku tohoto roku připravuje nová pravidla pro přijímání a distribuci imigrantů. V rámci této nové strategie byla i cesta do unijních zemí, kterou podnikla eurokomisařka pro vnitřní věci a pro migraci Ylva Johanssonová. Ta v únoru navštívila Českou republiku, kde v rámci diskusí v médiích zmiňovala termín „povinná solidaritaˮ. Po všech získaných informacích Evropská komise dne 23. září představila návrh nového azylového a migračního systému, do kterého by se podle ní měly solidárně zapojit všechny státy Evropské unie.

Balíček, kterým komise hodlá nahradit stávající a v migrační krizi minulých let nepříliš funkční pravidla, má urychlit a zefektivnit návraty imigrantů do místa jejich původu. Počítá se s tím, že solidarita s ostatními státy unie může mít různou podobu. Členské státy bloku budou za běžných okolností moci imigranty buď přebírat, nebo na vlastní náklady zařídit návrat neúspěšných žadatelů o azyl, případně jinak pomáhat. Je zde také striktně stanoveno, že v krizových situacích má dojít i k tomu, že Brusel členským zemím přijetí části imigrantů či navrácení některých imigrantů do země jejich původu nařídí. Návrh se pokouší nahradit neúspěšný systém povinných kvót, proti nimž vystupovaly hlavně země Visegrádu (ČR, Slovensko, Maďarsko a Polsko) za podpory Rakouska. Ani nový balíček tyto země nepodporují, neboť jim vadí jeho část o povinné solidaritě, kterou by EK uplatňovala v krizových situacích. Brusel by nařídil členské zemi s ohledem na výkon ekonomiky a velikost populace přijmout část imigrantů či zařídit jejich návrat domů. Sama německá kancléřka Merklová se vyjádřila, že je vděčná, že EU prostřednictvím předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenové předložila tento balíček, který představuje začátek nové unijní migrační politiky.

Hnutí SPD dělá vše proto, aby v naší zemi nezapustila kořeny islámská ideologie a nebyl zde zahájen proces islamizace. Z tohoto důvodu zde nechceme žádné imigranty, kteří se dostávají do unijních zemí nelegálně, a jejichž převážná většina z nich uctívá islámskou ideologii. To v hnutí SPD nepřipustíme a prosazujeme, aby sami občané rozhodli o své budoucnosti ve své zemi. SPD je pro CZEXIT.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama