MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2020 15:45:00

První kroky si v této chvíli nevybíráme my, ale situace kolem nás

První kroky si v této chvíli nevybíráme my, ale situace kolem nás

V prostorách českobudějovického výstaviště za zpřísněných hygienických opatření proběhlo v úterý 3. listopadu ustavující zasedání nově zvoleného Zastupitelstva Jihočeského kraje.

 Část jeho členů se ze zdravotních důvodů hlasování účastnila formou vzdáleného přístupu. Kraj povede koalice složená z ODS, KDU-ČSL+TOP 09 (Společně pro jižní Čechy), ČSSD a hnutí Jihočeši 2012. Hejtmanem byl zvolen Martin Kuba.

„První kroky si v této chvíli nevybíráme my, ale situace kolem nás. Takže mé první kroky směřují na centrální krizový štáb, který bude projednávat například testování v seniorských domech. Na následném krajském krizovém štábu pak budeme řešit hlavně to, abychom situaci zvládli v našem regionu. Zejména je důležité udržet kapacitu našich nemocnic a péči o naše seniory v seniorských domech. Od čtvrtka se chceme začít věnovat sestavení rozpočtu, abychom si udělali představu o tom, v jakém finančním rámci se budeme pohybovat. Což nebude jednoduché kvůli předpokládanému výpadku daňových příjmů,“ uvedl bezprostředně po svém zvolení hejtman, který chce práci Jihočeského kraje ještě více přiblížit jihočeským občanům.

„Naším cílem je hlavně dodržet to, co jsme našim voličům slíbili,“ dodal Martin Kuba, který bude mít jako hejtman v kompetenci například zdravotnictví, nemocnice, lékařskou pohotovostní službu a zdravotnickou záchrannou službu, krizové řízení nebo koordinaci velkých staveb a velkých projektů kraje.

Zastupitelé na svém ustavujícím zasedání jmenovali také nové náměstky a radní. Post prvního náměstka obsadí František Talíř za KDU-ČSL+TOP 09 (Společně pro jižní Čechy), v jehož kompetenci bude životní prostředí, zemědělství a lesnictví, regionální rozvoj a cestovní ruch.

Dalšími náměstky pak budou Lucie Kozlová za ODS, která bude mít na starosti sociální oblast, národnostní menšiny, vědu a výzkum, IT či e-government a Pavel Klíma za KDU-ČSL+TOP 09 (Společně pro jižní Čechy), který se ujme oblasti veřejných zakázek, školství, zájmové činnosti mládeže a sportu. K oblasti dopravy se po čtyřech letech vrací náměstek za ČSSD Antonín Krák, který bude řešit také majetek a územní plánování. Náměstek Pavel Hroch za Jihočechy 2012 pak bude pokračovat v práci pro jihočeský venkov, kulturu a památkovou péči. Oblast financí a investic bude z pozice neuvolněného náměstka spravovat Tomáš Hajdušek za ODS.

Jako neuvolnění členové rady se na chodu kraje budou podílet i Miroslav Joch (ČSSD), Olga Bastlová (ČSSD), Jiří Fišer (Jihočeši 2012) a Jan Bartošek (KDU-ČSL+TOP 09).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama