Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2020 22:21:00

Jdeme tou nejlepší možnou cestou

Jdeme tou nejlepší možnou cestou

Komentář na facebookovém profilu k výročí 17. listopadu


17. listopad, paradoxní datum našich dějin. Toho dne se v roce 1939 i v roce 1989 odehrály tragické události, které fyzicky i psychicky poznamenaly konkrétní lidské osudy, ovšem jejich společenské důsledky byly rozdílné.

V roce 1939 byl 17. listopad dalším krokem k totalitě, v roce 1989 naopak významným nakročením ke svobodě. Obě tyto dějinné události pro nás musí zůstat živé a vést nás k úctě k vydobyté svobodě, národní svébytnosti, ale i jednotě.

Jsem z generace, která pamatuje pouze jedno z těchto dat. Byla jsem tehdy na střední škole, od mala jsem díky rodinnému zázemí dobře věděla, že vyrůstám v podmínkách, které nedávají příležitost svobodnému vyjádření názorů, nemocní mocní nám diktovali čemu smíme věřit (straně a vládě ano, v Boha ne), překrucovala se historie - hrdinové se zavírali do kriminálů a padouši se usmívali z rudých nástěnek a tribun. Stále si tu dobu pamatuji velmi živě, stejně jako uvolnění atmosféry, které po 17. listopadu 1989 přišlo.

Náš porevoluční vývoj čítá již 31 let a každý z nás určitě najde několik věcí, s nimiž nebyl, či není spokojen. I já. Ale stále jsem stoprocentně přesvědčena, že jdeme tou nejlepší možnou cestou.

Važme si vydobyté svobody a neztraťme ji.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama