JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2020 10:01:00

Současná krize ukázala, že si umíme pomáhat

Současná krize ukázala, že si umíme pomáhat

Připomenutí výročí Sametové revoluce na facebookovém profilu.

17. listopadu 2020 si připomínáme výročí Sametové revoluce, která pro nás znamenala konec komunistické diktatury a návrat demokracie. A právě letos, 31 let poté, nám současná krize ukázala, jak moc je svoboda a demokracie křehká věc. A že ji nemůžeme brát jako samozřejmost. Obzvlášť v době, kdy se nám mnozí populisté snaží namluvit, že by bylo třeba naši demokracii nějak „vylepšit“, třeba ji předělat na firmu. Těmto tlakům je potřeba odolávat. A jsem rád, že se nám to společně daří.

Letošní rok jsem ale vděčný za víc věcí. Současná krize totiž ukázala ještě jinou věc - že si umíme pomáhat. A taky, že jsou mezi námi stále osobnosti, které zaslouží následování, a které v nás probouzejí to lepší já. A to není málo. Ostatně, není to právě pro nás Čechy typické? Že vždy, a především v dobách značně nelehkých, se mezi námi, našli lidé, kteří se nebáli postavit na obranu našeho národa a bránit hodnoty svobody. I díky nim dnes máme možnost slavit významné výročí ve svobodné zemi.
A to je podle mého ta hlavní myšlenka, kterou bychom si měli dnes připomínat. To a naději, že i tuhle těžkou dobu společně zvládneme...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama