doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2020 12:31:00

Jedná se o úhradu a nikdo neřekl, že se jedná o povinné očkování

Jedná se o úhradu a nikdo neřekl, že se jedná o povinné očkování

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny dne 4. 12. 2020 k vládnímu návrhu zákona o distribuci očkování proti onemocnění COVID-19, o náhradě újmy způsobené tímto očkováním a o změně zákona o veřejném zdravotním pojištění


Pane předsedající, dámy a pánové, krátce k tomu, co jsme zde slyšeli od pana poslance. Já si s dovolením na úvod vypůjčím citát ze svého oblíbeného Saturnina. "Máte svatou pravdu! Ale o čem to proboha mluvíte?"

Ten zákon, o kterém nyní hovoříme, se týká, prosím, úhrady. Úhrady očkovací látky. V žádném případě se nejedná o cokoliv, co by zmiňovalo povinnost očkování nebo nějaké restrikce spojené tady s tímto. Musím vám tedy poblahopřát ke skvělým odborným znalostem. Pravděpodobně je máte daleko lepší než pan docent nebo já. A chci jenom upozornit na to, že není pravda, není pravda, že by vakcíny neprošly adekvátními kontrolami! A toto je zárukou, Evropská evropská agentura. Tak jako u všech ostatních léčiv, která se v této zemi a ve zbytku Evropské unie podávají. Skoro si myslím, že bychom měli být velmi opatrní k tomu, když se na půdě Poslanecké sněmovny v souvislosti s ochranou občanů hovoří o fašismu. Na to já jsem osobně velmi citlivý! A v neposlední řadě mně dovolte upozornit, že tyto polopravdy a často lži jsou vodou na mlýn dezinformační kampaně, kterou nás Poslanecká sněmovna, kterou nám uložila proti ní bojovat. Musíme prosím všichni velmi vážit slova!

Chci se tedy zeptat pana poslance, nebo chce snad říct pan poslanec, že vakcinace je znásilňování? Cituji z jeho slov. Chce snad popřít, že díky vakcínám vymizely z povrchu země nemoci, které zabíjely tisíce a miliony lidí? Žijeme si tak dobře právě proto, co jsme všechno udělali v minulosti! Znovu zopakuji: Jedná se o úhradu a nikdo neřekl, že se jedná o povinné očkování.

A v neposlední řadě jenom upozorňuji na platné mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví o nošení roušek uvnitř jakýchkoli uzavřených prostorů. A myslím si, že bude skvělé, když zejména všichni poslanci půjdou svým voličům příkladem! (Potlesk z lavic ANO.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama