Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2020 9:45:00

Chci se zastat restaurací, hospod, kaváren

Chci se zastat restaurací, hospod, kaváren

Komentář na facebookovém profilu k omezování gastronomických provozů

 1) Vláda před týdnem otevřela restaurace. Byly zavřené dlouhé týdny na jaře i na podzim. Opět do nich začali chodit lidé.

2) Po třech dnech je vláda od 20:00 hodin opět uzavřela. Ministr zdravotnictví potvrdil, že na skóre PES se v tak krátké době nemohlo uvolnění projevit. Jinak řečeno, důvod k plošnému uzavření neexistuje. Ještě jinak řečeno: jde o naprostou vládní svévoli.

3) Následuje problém s prodejem alkoholických nápojů a piva v pet lahvích nebo plechovkách k domácí konzumaci. Restaurace dostávají zákaz takového prodeje. Ve vedlejší večerce nebo sámošce zákaz neplatí.

4) Ministr zdravotnictví řekl, že to je jinak, tisková mluvčí tvrdila, že to platí, vláda oznámila, že to tak nemyslela a věc napraví.

5) Napravila to tak, že zabránila prodávat uvnitř hospod vše, co teče. Včetně kávy či vody. Prý to ale byla tisková chyba, a tak to vláda po pár hodinách napravovala znovu.

6) Jan Hamáček si stěžuje na opozici: „Lidé jsou zmatení, protože říkáte, že to děláme blbě“. Opravdu místopředseda vlády věří tomu, že lidé sami nevidí, jak si vláda počíná? A fakt si myslí, že slovo „zmatení“ vystihuje náladu nejenom hospodských?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama