Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2020 16:05:00

Praha připravuje nové znění tržního řádu

Praha připravuje nové znění tržního řádu

Městská rada na dnešním zasedání vzala na vědomí záměr vytvořit nové znění tržního řádu. Ten byl od svého prvního vydání více než 40x novelizován a nyní se opět ukazuje nutnost upravit některé definice a aktualizovat i zjednodušit obsah.

Jde například o nové vymezení typů trhů, které lze v Praze pořádat. Trhy jsou specifikovány a konkretizovány nejen z hlediska produktů, ale i zaměření. Dosud se například stávalo, že farmářské trhy vůbec nebyly farmářskými. Nové znění tržního řádu bude rozlišovat celkem osm typů trhů a budou v něm nově upraveny i tzv. sousedské slavnosti.

„Jedná se o koncepční změnu tržního řádu, která ho má zjednodušit a zpřehlednit. Pevně věřím, že to povede k jeho větší transparentnosti a snaze, aby se v tomto koncepčně složitém dokumentu lidé a podnikatelé snáze orientovali. Nicméně v této fázi jde o prvotní návrh, který bude dále postoupen k připomínkování městským částem a odborům,“ upřesnil radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama